BOOOM Digital - Gradient styling elementBOOOM Digital - Gradient styling element

Trends

Website trends 2024

Is jouw website klaar voor het nieuwe jaar? Ieder jaar zetten we bij BOOOM Digital website trends voor het komende jaar op een rijtje. Het afgelopen jaar zat weer vol met technologische ontwikkelingen. Ben je nog benieuwd naar de trends van 2023? Check ze hier. Maar ook in 2024 wil je natuurlijk up-to-date blijven van alle trends. Wil je weten hoe jij deze trends kan toepassen om jouw bedrijf extra online te laten opvallen? Lees snel verder!

Website trends 2024

Complexe gradients

De laatste tijd zien we steeds creatiever gebruik van gradients. Dit kleureffect geeft meerdere kleuren weer die vloeiend in elkaar overlopen. Een complexe gradient heeft meer dan 2 kleuren, vaak in een ander patroon dan lineair. Zo zien we het gebruik ervan in steeds uniekere vormen en worden er interactieve animaties in verwerkt. Door complexe gradients te gebruiken, krijgt je website wat meer diepte en zal meer opvallen. Bovendien zijn bewegingen goed te verwerken in deze gradients.

website trends 2024, complex gradients

Interactieve animaties

Er zijn veel manieren om interactieve animaties terug te laten komen op je website. Vorig jaar deelden we al de parallax-scroll als trend voor je website. Nog een trend is het gebruiken van animaties bij overgangen. Wij maken er ook gebruik van in onze eigen website. Als je hier tussen verschillende pagina’s navigeert zie je hoe wij deze animatie hebben toegepast. Er zijn nog veel meer manieren om interactieve animaties op je website toe te passen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het gebruiken van deze website trends in 2024 brengt je website letterlijk in beweging!

Groot weergeven fonts

Het groot weergeven fonts zijn al een tijdje populair, maar in 2024 gaan we deze website trend nog veel meer terugzien. Lettertypes zijn een belangrijk onderdeel van de huisstijl. Steeds meer merken maken gebruik van extreem grote fonts om de aandacht te trekken. Het is hierin wel belangrijk om de witruimte niet te veel te willen opvullen. Je kan natuurlijk wel achtergrondafbeeldingen of animaties op de achtergrond gebruiken. Meer opvallen? Denk aan het groter maken van jouw slogan of logo!

Steeds meer merken maken gebruik van extreem groot weergeven fonts

wout is aan het onwerpen, website trends 2024

Headers met enkel tekst

Dit jaar zal je steeds meer headers met alleen tekst zien. Ook deze trend legt nadruk op het lettertype. Door alleen tekst in de header van je website te zetten, krijgt de website gebruiker direct een beeld van welke inhoud zij kunnen verwachten van de webpagina. Een header met enkel tekst kan bovendien ook een oplossing zijn als je momenteel weinig fotomateriaal hebt. Zo hoef je geen gebruik te maken van bekende stock afbeeldingen en kan je toch een uniek merkbeeld laten zien.

Custom illustraties

Vorig jaar benoemden we al dat de stijl van afbeeldingen en illustraties erg belangrijk is. Website trends 2024 gaan steeds meer websites met deze trend mee door gebruik te maken van op maat gemaakte illustraties. Authentieke beelden op je website kunnen online extra waarde geven aan je producten of diensten. Het kan wat meer kosten maar het zal je bedrijf online beter op de kaart zetten. Meer bedrijven hebben daarom ook een vaste illustrator in dienst om hun website van uniek beeld te voorzien. Bij BOOOM Digital zetten wij ons ervaren team in om jouw bedrijf van maatwerk websites en illustraties te voorzien. 

Snellere laadmethodes

Zowel websitebezoekers als Google vinden het fijn als je website snel laadt. Daarnaast is het voor gebruiksvriendelijkheid en SEO ook belangrijk dat deze trend in 2024 weer op jouw website geïmplementeerd wordt. Bij BOOOM Digital maken wij daarom gebruik van ‘static site generation’. Je website laadt zo nóg sneller en bovendien leest Google je website sneller uit. Denk daarom in 2024 ook eens aan technische vernieuwing van je website.

website trends 2024

Hoe gebruik je de website trends in 2024?

Alleen maar online zichtbaar zijn is al jaren echt niet genoeg, dus in 2024 zeker ook niet. Je hebt nog een paar weken om deze trends te implementeren dus maak er goed gebruik van. De trends kunnen we bij BOOOM Digital voor je combineren en toepassen naar jouw wens. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem hier vrijblijvend contact op. 

BOOOM Digital - Gradient styling element
BOOOM Digital - Gradient styling element
Plan een kennismaking in