BOOOM Digital - Gradient styling elementBOOOM Digital - Gradient styling element

Strategie|Trends

Update: trends en ontwikkelingen online marketing

De zomerperiode stond voor veel ondernemers in het teken van relaxen, waarbij velen even offline zijn geweest. De online marketingwereld heeft de afgelopen maanden niet stilgestaan en wij van BOOOM praten je graag bij over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Update: trends en ontwikkelingen online marketing

Online marketing trends

We starten dit blog met het uitlichten van de nieuwste trends op het gebied van online marketing. De trends die in dit blog aan bod komen gaan over influencer marketing, lokale marketingtrends en audio advertising, Aan de hand van onderstaande trends kunnen wij concluderen dat de online wereld blijft groeien en dat je als ondernemer mee dient te gaan met deze constante stroom. Kun je hulp gebruiken bij het neerzetten van een sterke online strategie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Trend 1. Influencer marketing

Influencer marketing is en blijft een populaire marketingstrategie voor bedrijven. Er komen continu nieuwe content creators bij. De ontwikkelingen op het gebied van influencer marketing zullen daarom ook in het laatste deel van 2023 blijven groeien. Toch zijn er enkele ontwikkelingen waar je als ondernemer rekening mee dient te houden bij het inzetten van influencer marketing. Zo heeft de doelgroep behoefte aan authenticiteit, is het perfecte plaatje verleden tijd en is influencer marketing nooit gratis.

Houdt het budget je tegen om aan de slag te gaan met deze marketingstrategie? Een samenwerking met een micro-influencer lijkt de uitkomst te zijn. Deze kleinere groep content creators hebben een hechte band met hun doelgroepen weten slim in te spelen op hun wensen en behoeften.

Trend 2. Lokale marketing trends

Om je doelgroep te blijven bereiken en enthousiasmeren over jouw merk of product is het van belang om relevant te blijven. Wij van BOOOM geven je enkele tips waarmee jij aan de hand van twee trends de doelgroep kunt bereiken.

  1. Organiseer een lokaal en intiem evenement, waarbij je de doelgroep uitnodigt om op een unieke manier kennis te maken met jouw merk of product. Op deze manier is het mogelijk om een persoonlijke en diepgaande verbinding te creëren met jouw doelgroep.
  2. Een tweede manier om jouw doelgroep lokaal te bereiken is door hen aan te moedigen om de locatie van jouw onderneming te taggen of content te delen. Gebruikersplatformen worden namelijk steeds vaker als zoekmachine gebruikt, waardoor ze jouw kapsalon of restaurant sneller via een locatie zullen zoeken en vinden.

Trend 3. Audio advertising

Veel gebruikers en consumenten luisteren naar muziek en podcasts, wat de interesse van adverteerders wekt. Geluid wordt bij audio advertising gebruikt om een marketingboodschap over te brengen aan een specifieke doelgroep. Audio advertising kan ingezet worden binnen diverse online platformen waaronder: TikTok, games en podcast advertenties. Steek de koppen binnen jouw team eens bij elkaar en ontdek of er mogelijkheden op het gebied van audio advertising voor jouw onderneming zijn.

trends en ontwikkelingen update 2023

Wil je in de laatste maanden van 2023 en de verdere toekomst knallen met jouw marketinguitingen en jouw bedrijf of product online op de kaart zetten?

3 online marketing ontwikkelingen

Naast bovengenoemde trends, hebben er de afgelopen maanden ook wat ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van online marketing. Wij vertellen je graag meer over deze ontwikkelingen.

Ontwikkeling 1. Google Analytics 4 (GA4)

Per 1 juli 2023 is Universal Analytics overgegaan in Google Analytics (GA4). Wanneer je bij BOOOM klant bent en beschikt over een Google Analytics account, is deze overgang voor jou geregeld. Waar zowel BOOOM als ieder andere GA4 gebruiker tegenaan is gelopen en soms nog steeds loopt zijn ontbrekende gegevens en rapporten binnen GA4. Google is op dit moment bezig met het oplossen van deze problemen en heeft sinds 1 juli al enkele problemen binnen de nieuwe Google Analytics omgeving opgelost.

Ontwikkeling 2. ChatGPT

ChatGPT, de AI-tool waar we eerder een blog over hebben geschreven, kunnen we ook in dit blog niet overslaan. ChatGPT kan het nodige voorwerk voor jou als ondernemer doen en voorziet je dan ook van inspiratie wanneer je vastloopt. Het is en blijft wel van belang om jouw eigen creativiteit en merkidentiteit toe te voegen aan de verkregen input vanuit ChatGPT. Wil je meer lezen over de mogelijkheden van ChatGPT voor jou als ondernemer? Lees hier het blog.

Ontwikkeling 3. Illustroke

Het vinden van een juiste illustratie kan een lastige klus zijn. Ben je op zoek naar een specifieke illustratie voor jouw marketinguitingen? Neem eens een kijkje op de website van Illustroke. Je voegt zelf een paar woorden in en Illustroke levert jou een unieke illustratie.

Jouw online marketing naar een hoger niveau tillen?

Wil je in de laatste maanden van 2023 en de verdere toekomst knallen met jouw marketinguitingen en jouw bedrijf of product online op de kaart zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden rondom het vergroten van de online zichtbaarheid van jouw merk of product te bespreken. Onze experts op het gebied van online marketing staan dagelijks voor je klaar en denken graag met je mee.

 

Bekijk ook:

BOOOM Digital - Gradient styling element
BOOOM Digital - Gradient styling element
Plan een kennismaking in