BOOOM Digital - Gradient styling elementBOOOM Digital - Gradient styling element

Meer online impact door video series

Waarom video marketing?

Marketing op zich is een breed en doorgaans gecompliceerd begrip, wat voor de ene doelgroep een uitstekend effect geeft zal voor de andere doelgroep zinloos blijken. Het zijn de nuances in de levering van de boodschap, het taalgebruik, de designkeuzes, de houding en het storytelling element die cruciaal zijn voor de slagingskans van je marketingstrategie.

Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is voegt video marketing daar nog een andere laag aan toe, namelijk beeld en geluid. Deze twee extra componenten zorgen ervoor dat de zender van de boodschap een specifiek gevoel kan overbrengen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat mensen altijd sneller zullen kiezen voor een video dan voor een lap tekst, simpelweg vanwege het gemak van video. Er is niet voor niets een enorme verschuiving gaande richting video- en video-editing apps zoals TikTok, Instagram Reels,  Youtube Shorts en

 

Hoe pas je video zo optimaal mogelijk toe?

Neem bijvoorbeeld Masterclass. Masterclass is een online dienst die zich specialiseert in het leren van skills zoals acteren, regisseren en componeren aan abonnees door middel van online video’s. Deze video’s verkennen alle aspecten van het leervak en geven informatie via de grootste namen in die industrie. Bijvoorbeeld Hans Zimmer geeft een les over componeren en Samuel L. Jackson leert zijn studenten hoe ze professioneel acteren. Ook een promo filmpje op je homepagina zal krachtiger overkomen naar een bezoeker dan een lap tekst. BOOOM Digital heeft ervaring met het opzetten van dit soort promo filmpje’s die jouw doelgroep aanspreken.

 

Hoe werkt video voor jou?

Hoe een bedrijf als Masterclass video content toepast en hiervan een slim verdienmodel maakt is erg interessant. Voor andere bedrijven is het overigens ook een lucratief middel om meer traffic op de website te genereren.

Een video biedt namelijk een goede manier om je bedrijf te introduceren of om een lastig onderwerp uit te leggen. Daarnaast straalt een goed geproduceerde video professionaliteit, persoonlijkheid én merkidentiteit uit. Stel je bent een advocaat en je wilt vrijblijvend advies op je website gaan aanbieden. Je huurt een bedrijf in die een filmpje produceert waarin je jezelf voorstelt en de redenen geeft waarom jij de perfecte keuze bent als advocaat. Jouw content zal uitblinken ten opzichte van de rest omdat je gebruik maakt van het visuele in je klantbenadering.

Wanneer je interessante en entertainende content maakt, delen mensen het sneller, als je een heel grappig spotje weet te produceren die vaak gedeeld wordt, krijg je veel interactie van verschillende social media kanalen. ‘Rumour about the brand’ noemen we dat.

 

Tot slot..

Het is belangrijk dat je zelf nadenkt over een manier hoe je dit soort goede video content kan creëren voor jouw bedrijf. Elk bedrijf verschilt in wat ze willen laten zien en daarom is het belangrijk om je eigen manier van de productie te vinden. Vaak is het handig om hierbij hulp van professionals te vragen zoals een videoproductie-bedrijf of inspiratie op te doen bij video apps. Zo kom jij er snel achter wat je wil uitstralen en vertellen met je video’s.

 

Kom je er toch niet uit?

Benieuwd hoe jij ook stappen kan maken met video content? BOOOM Digital heeft ervaring met het opzetten van verschillende video series op bijvoorbeeld sociale media. Neem contact op met BOOOM Digital zodat wij je kunnen helpen.

 

Neem contact op

Meer online impact door video series
BOOOM Digital - Gradient styling element
BOOOM Digital - Gradient styling element
Plan een kennismaking in