Beter gevonden worden in Google
Als ondernemer wil je niets anders dan beter gevonden worden in Google met je bedrijf, maar hoe doe je dit nou eigenlijk?

Als ondernemer wil je niets anders dan beter gevonden worden in Google met je bedrijf, maar hoe doe je dit nou eigenlijk?
Dit doe je door gebruik te maken van SEO, of te wel ‘zoekmachine optimalisatie’. SEO staat voor het verbeteren van een website, met als doel hogere posities te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger een website scoort op belangrijke zoekwoorden, des te groter is de kans dat gebruikers die website bezoeken. Wil je meer lezen over SEO?
Wanneer de laadsnelheid van je website te traag is, dan zal Google dit opmerken en zal dit uiteindelijk je ranking schaden. Daarnaast zal de ervaring van je gebruikers er ook onder lijden. Uit onderzoek van Google is gebleken dat 53% van de mobiele gebruikers een site verlaat als deze langer dan 3 seconden erover doet om te laden. Als deze bezoekers zo snel de pagina verlaten, is de kans klein dat ze terugkomen.. zonde!
Afbeeldingen dragen ten eerste bij aan een beter leesbare tekst, het maakt het voor de bezoeker leuker en makkelijker om te lezen. Daarnaast hebben afbeeldingen invloed op je vindbaarheid. Google traint een Google bot om afbeeldingen te begrijpen. Zorg jij voor een duidelijke foto en een goede alt tags, dan zal dit ook weer mee helpen om je website beter vindbaar te maken.
Met een enorme toename aan mobiele gebruikers is een mobiel vriendelijke site voor iedere ondernemer cruciaal. We gebruiken een telefoon steeds om even snel iets op te zoeken of te bestellen. Zorg daarom voor een website waar bezoekers zich makkelijk via hun mobiel kunnen navigeren.
Keywords zijn super belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed gevonden wordt in Google. Ga voor je bedrijf na wat belangrijke woorden zijn en waar mensen op Googelen. Om erachter te komen of deze woorden vaak opgezocht worden kun je een zoekwoord onderzoek uitvoeren.
Heb je al content op je website staan? Zorg er dan voor dat er geen interne concurrentie ontstaat. Dit wilt zeggen dat er twee of meer pagina’s van dezelfde website ranken op dezelfde zoekterm. Het resultaat hiervan is dat die pagina’s (hoogstwaarschijnlijk) nooit een toppositie gaan pakken op de gewenste zoekterm
Deze tip is niet voor elk bedrijf relevant, maar voor lokale ondernemers wel! Het zoekgedrag laat zien dat mensen vaak zoeken op schoenmaker + plaats of restaurant + plaats etc. Wanneer mensen opzoek gaan binnen jouw branche en plaats, dan zul je sneller gevonden worden.
We hopen je hiermee naar een hogere Google positionering te hebben geholpen, maar begrijpen dat het nog steeds ingewikkeld kan zijn. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden om jouw website hoger te laten scoren in Google. Neem contact met ons op en we staan je graag te woord.