BOOOM Digital - Gradient styling elementBOOOM Digital - Gradient styling element

SEO

Hoe kom je met je website hoger in Google in 2023?

Hoe kom je met je website hoger in Google in 2023?

Hoger in Google komen met je website is belangrijker dan ooit. We leven tenslotte in een digitale wereld waar miljarden websites concurreren om de aandacht van gebruikers. Een goede ranking betekent dan ook meer verkeer, leads en inkomsten voor je bedrijf. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je website anno 2023 hoger in Google komt?

In deze blogpost zullen we een aantal belangrijke stappen bespreken die je kunt nemen om je ranking te verbeteren en bovenaan de zoekresultaten te te komen. Van relevante content tot technische SEO, we geven je inzicht in de belangrijkste factoren die van invloed zijn op uw ranking. Daarnaast vertellen we je ook je deze kunt optimaliseren.

Lees verder om te ontdekken hoe je je website kunt laten opvallen in de zoekresultaten van Google in 2023.

1. Content is King

In 2023 zal content nog steeds koning zijn als het gaat om het verhogen van de vindbaarheid van je website in zoekmachines. Google geeft namelijk de voorkeur aan betrouwbare, actuele en hoogwaardige content dat waarde toevoegt in de ogen van de gebruiker.

Door unieke en waardevolle content op je website aan te bieden, kun je je zoekmachine resultaten verbeteren. Dit verhoogt dan vervolgens weer de betrokkenheid van uw bezoekers.

Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden is dat je je eigen originele content niet kannibaliseert. Dit betekent dat je niet met jezelf wilt concurreren bij het maken van bijvoorbeeld blogs en landingspagina’s. Het is belangrijk dat je steeds nieuwe onderwerpen en zoekwoorden gebruikt.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor regelmatige updates van je content. Door regelmatig nieuwe content aan je website toe te voegen, laat je zien dat je actief bent en waardevolle informatie aanbiedt. Dit kan leiden tot een betere crawl rate van zoekmachines en een hogere ranking in de zoekresultaten.

Content is King

2. Zoekintentie

Om hoger te ranken bij zoekopdrachten moet je je content afstemmen op de zoekopdrachten van je doelgroep. Dit betekent dat je moet weten welke problemen de doelgroep heeft en welke oplossingen ze zoeken.

Zorg ervoor dat je content deze problemen oplost. Daarnaast moet de content ook aansluiten bij de zoekopdrachten van je doelgroep.

Om je content af te stemmen op de zoekintentie, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een zoekwoordenonderzoek. Hiermee ontdek je welke zoekopdrachten populair zijn en welke zoekresultaten er al zijn. Door dit te doen kun je je content afstemmen op de zoekopdrachten van je doelgroep en zo met jouw website hoger scoren in Google.

In 2023 zal Google ook steeds meer gebruik gaan maken van semantische zoektechnologie. Dit betekent dat Google steeds beter zal worden in het begrijpen van de context van zoekopdrachten.

Hierdoor zal Google steeds beter in staat zijn om de zoekintentie van de gebruiker te begrijpen. Het is daarom belangrijk om niet alleen te focussen op specifieke zoekwoorden, maar ook op de context van de zoekopdracht.

Google zoekintentie

3. Backlinks

Backlinks, of inkomende links naar je website van andere sites, zijn een belangrijk onderdeel van Googles ranking algoritme. Ze kunnen ook een groot verschil maken in hoe goed je website scoort.

Het verkrijgen van backlinks kan echter een uitdaging zijn. Er zijn veel manieren om backlinks te krijgen, zoals gastbloggen op andere websites, het delen van je content op sociale media, of het onderhouden van een goede relatie met andere website-eigenaren. Een andere manier is door het creëren van unieke en waardevolle content die andere website-eigenaren willen delen of naar willen linken.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle backlinks hetzelfde zijn. Backlinks van websites met een hoge autoriteit en relevantie zijn veel waardevoller dan backlinks van websites met lage autoriteit. Daarnaast speelt de niche ook nog een grote rol. Daarom is het belangrijk om backlinks te verkrijgen van websites die een hoge autoriteit hebben binnen jouw niche.

Een ander belangrijk punt om op te letten is dat er een groeiend aantal zogenaamde ‘slechte’ backlinks zijn. Deze links beschouwt Google als spam. Dit betekent dat je je moet richten op kwalitatief goede backlinks. Je kunt het kopen van backlinks het beste vermijden.

Backlinks Website hoger in Google

4. Zoekwoorden

Om met je website hoger te scoren in google is het belangrijk om je zoekwoord strategie te optimaliseren. Zoekwoorden zijn namelijk de woorden en zinnen die mensen gebruiken als ze naar bepaalde informatie zoeken.

Dit doen ze via zoekmachines zoals Google. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je website gevonden wordt. Dit gebeurt wanneer mensen zoeken naar onderwerpen die verband hebben met jouw bedrijf of producten.

Er is een ding heel belangrijk die je kunt doen om je zoekwoorden strategie te optimaliseren. Dit is het doen van onderzoek naar de zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Dit kan je doen door verschillende tools te gebruiken. Voorbeelden van deze tools zijn Google Keyword Planner en Semrush. Hiermee kun je zien welke zoekwoorden het meest gebruikt worden en welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf.

Controleer je huidige On-Page SEO

5. Gebruiksvriendelijkheid voor mobiel

Het is belangrijk dat je website goed werkt op kleinere schermen en een gemakkelijke navigatie biedt. Zeker nu steeds meer mensen hun smartphone gebruiken om online te zoeken.

Om ervoor te zorgen dat je website gebruiksvriendelijk is voor mobiel, moet je ervoor zorgen dat tekst gemakkelijk te lezen is op kleinere schermen. Daarnaast is het belangrijk dat afbeeldingen snel laden en dat knoppen en links gemakkelijk klikbaar zijn.

Je moet er ook voor zorgen dat de content van je website gemakkelijk te navigeren is. Bezoekers moeten namelijk snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

Een andere belangrijke factor voor een gebruiksvriendelijke website op mobiel is snelheid. Google berekent de snelheid van je website als onderdeel van hun ranking algoritme. Daarom is het essentieel dat je website snel laadt. Dit zorgt ervoor dat bezoekers niet hoeven te wachten op de content die ze zoeken.

Gebruiksvriendelijkheid voor mobiel om hoger in Google te staan met website

6. Snelheid van de website

Google heeft een nieuwe meetmethode om de kwaliteit van je website te beoordelen vanaf 2021, en die heet “Core Web Vitals”. Dit is Google’s manier om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring optimaal is.

Een van de belangrijkste factoren die hierbij worden gemeten is de snelheid waarmee pagina’s op je site worden geladen. Hierbij kun je denken aan de laadtijd van lettertypen en afbeeldingen.

Het is van belang dat je hier aandacht aan besteedt. Mensen willen tenslotte zo snel mogelijk een idee krijgen van wat ze kunnen verwachten. Daarbij nemen ze misschien niet eens genoeg tijd om één pagina te bekijken voordat ze vertrekken!

Om meer inzicht te krijgen in hoe snel je website is, is het aan te raden deze te testen. Benieuwd hoe snel jouw website is? Vul je URL in in deze tool en test de snelheid van je website.

Snelheid van de website om hoger in google te komen

7. Domein Autoriteit

Domein autoriteit is een belangrijke metriek factor voor het optimaliseren van je website in 2023. Het is een score die aangeeft hoe goed je website scoort in de zoekresultaten en hoe groot de kans is dat je verkeer genereert uit zoekopdrachten.

Er zijn verschillende manieren om de domein autoriteit van je site te verhogen. Een daarvan is om content van hoge kwaliteit te creëren die gericht is op specifieke zoekwoorden voor jouw bedrijf. Dit maakt het gemakkelijker om backlinks te krijgen.

Het opbouwen van een netwerk van kwaliteitslinks van gerelateerde en gezaghebbende websites is ook belangrijk. Dit zal je helpen bij het verhogen van je domein autoriteit. Hierdoor zal je website hoger scoren in Google.

Tot slot is het belangrijk dat je website altijd up-to-date is en relevante en waardevolle content heeft voor je doelgroep. Dit zal niet alleen je domein autoriteit verhogen, maar ook je bezoekers tevreden houden en terug laten komen voor meer informatie.

Domein autoriteit

8. Structuur van de website

Je moet altijd een sitemap op je website hebben. Het is als het ware de kaart van je site. Het vertelt Google waar alles staat, zodat ze sneller nieuwe content voor je kunnen vinden! Een goed ontworpen sitemap zorgt ervoor dat elke pagina een gemakkelijke weg terug heeft. Dit kan via links of andere navigatiemiddelen.

Hierdoor kunnen de crawlers van Google je website en de pagina’s gemakkelijk vinden. Op die manier wordt het voor zowel jou als de zoekmachine gemakkelijker om de pagina’s te herkennen. Een sitemap bevat alle belangrijke pagina’s waarvan je wilt dat Google ze kent. Op die manier kunnen ze gemakkelijk door je site navigeren. Zo kunnen ze ook nieuwe content ontdekken!

Structuur van de website om hoger in Google in te komen

9. Beveiliging van de website

Het beveiligen van je website is niet alleen belangrijk om je gebruikers te beschermen, maar ook om hoog te scoren in de zoekresultaten van Google. Ook in 2023 kijkt Google naar websites die voorzien zijn van HTTPS-encryptie. Dit betekent dat de gegevens tussen je website en de browser van je gebruiker worden versleuteld.

Draait je website nog op HTTP en heb je geen SSL-certificaat, werk dat dan onmiddellijk bij. Dit zal je niet alleen beschermen tegen onveilige cyberaanvallen, maar ook het vertrouwen in je site vergroten. Bovendien zal Google je hoger laten ranken. Dit komt doordat je in de zoekresultaten laat zien dat je beveiliging serieus neemt.

Daarom is het zeker de moeite waard om tijd en geld te investeren in deze verbeteringen. Zo kun je bijdragen aan een hogere ranking en een betere beveiliging voor je gebruikers.

Beveiliging van de website

10. UX – User Experience

User Experience (UX) is een belangrijke ranking factor voor Google in 2023. Wanneer je website bezoekers een prettige en soepele gebruikerservaring biedt, zal dat een positieve invloed hebben op je positie in Google. Google gebruikt hiervoor kunstmatige intelligentie programma’s. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld RankBrain om de kwaliteit van de gebruikerservaring op je site te beoordelen.

Hier zijn enkele tips om de UX van je website te verbeteren:

  • Zorg voor een aantrekkelijk en overzichtelijk ontwerp
  • Maak gebruik van eenvoudige en duidelijke navigatie
  • Zorg voor snelle laadtijden door het optimaliseren van afbeeldingen en andere bestanden
  • Zorg ervoor dat uw site op alle apparaten soepel werkt, zoals desktops, laptops, tablets en mobiele telefoons
  • Zorg ervoor dat de content op je site relevant, waardevol en actueel is
  • Geef je bezoekers gemakkelijk te vinden antwoorden op hun vragen

Begrijp wel dat een goede user experience niet alleen je ranking in Google verbetert, maar ook de tevredenheid en loyaliteit van je bezoekers. Daarom is het belangrijk om je focus te leggen op het verbeteren van de gebruikerservaring op je site.

User experience verbeteren

Hulp nodig om hoger te scoren in Google met je website?

In deze blog hebben we enkele tips besproken over hoe jij met je website in 2023 hoger in Google kunt scoren. Toch is het soms lastig om dit zelf te doen. Het kan ook zijn dat je gewoon geen tijd of middelen hebt om dit op je te nemen.

Gelukkig is zijn wij van BOOOM Digital er om je te helpen. Ons team is gespecialiseerd in SEO. Wij helpen je dan ook graag bij het implementeren van de strategieën die we in deze blog hebben besproken. We kunnen je ook helpen een persoonlijk plan op te stellen dat specifiek op jouw website is afgestemd.

Laten we samenwerken om je online aanwezigheid te verbeteren en om hoger te scoren in Google. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we jou kunnen helpen.

Neem contact op

Hoe kom je met je website hoger in Google in 2023?
BOOOM Digital - Gradient styling element
BOOOM Digital - Gradient styling element
Plan een kennismaking in