BOOOM Digital - Gradient styling elementBOOOM Digital - Gradient styling element

Marketing

De 6 beste gratis Social Media Tools

Wil jij de online zichtbaarheid van jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Wij laten je kennis maken met 6 gratis social media tools. Deze tools helpen je bij het ontwerpen, beheren en plaatsen van de social media content voor jouw bedrijf. Benieuwd naar welke zes tools dit zijn? En wat ze voor jouw organisatie kunnen betekenen? Lees dan vooral verder! 

 

De 6 beste gratis Social Media Tools

Canva, maak visuele content

Met Canva maak jij visueel aantrekkelijke content voor jouw bedrijf, zonder dat je grafisch ontwerper hoeft te zijn. In de app Canva vind je een breed scala aan templates voor ieder social media kanaal, denk hierbij aan een Instagram bericht, een omslagfoto voor Facebook of een banner voor YouTube. Wanneer je een ontwerp start of een template hebt gekozen, voeg je gemakkelijk sjablonen, lettertypen, afbeeldingen en illustraties toe aan jouw ontwerp. Let op: de standaard templates en functies in Canva zijn gratis, maar wil je écht unieke content maken? Dan raden we je aan om je basis account te upgraden naar een Pro account.

Cap Cut, voor video content

Wil je jouw doelgroep boeien en binden met video content? De app Cap Cut helpt je hierbij! Video’s zijn steeds populairder op social media, omdat het de aandacht van het publiek sneller trekt en doet vasthouden. Een statische post valt anno 2024 minder op, omdat de gebruikers overspoeld worden met dit type content. Wil je jouw social media naar een hoger niveau tillen? Start dan met het maken van videocontent. Cap Cut is een gratis videobewerking tool, die jou helpt bij het eenvoudig bewerken van video’s. Met Cap Cut voeg je filters, effecten, overgangen en teksten toe aan je video en dit allemaal super makkelijk vanaf je mobiele apparaat.

Pinterest, laat je inspireren

Laat je inspireren door anderen op de gratis social media tool: Pinterest. Pinterest heeft miljarden gebruikers, die ‘Pins’ delen. Deze Pins bieden jou als gebruiker inspiratie op het gebied van social media, webdesign, drukwerk en veel meer. Daarnaast kan Pinterest tevens een middel zijn om met jouw doelgroep in contact te komen. Wil je jouw doelgroep inspireren en hiermee jouw producten promoten? Dan is Pinterest wellicht een tool die je kunt toevoegen aan je social media strategie.

 

booom-digital-pinterest-gratis-social-media-tool-min

Later, makkelijk content plannen

Wil je jouw content makkelijk inplannen? Dan ben je bij Later aan het juiste adres. Deze tool maakt het mogelijk om de social media kanalen, waaronder Facebook, TikTok en Instagram, te koppelen aan deze tool en vervolgens content hierop in te plannen. Hierdoor vergeet je niet te posten en vergroot je de online zichtbaarheid van jouw bedrijf. Naast het inplannen van berichten krijg je met Later inzicht in hoe jouw post en berichten presteren aan de hand van statistieken. Door deze statistieken weet je precies wat de beste dag en tijdstip is om een post te plaatsen voor jouw volgers! Lees hier meer over Later.

Chat-GPT, AI-gedreven chatbot

Chat-GPT, wellicht heb je al meer gehoord of gelezen over deze AI-gedreven chatbot. Met Chat-GPT kun je als gebruiker mensachtige conversaties voeren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp, wil je een aanbeveling op een product of een dienst of kun je wel wat hulp gebruiken bij het oplossen van een probleem? Deze revolutionaire tool heeft antwoorden op al je vragen.

Asana, online planningstool

Asana is een online, gratis planningstool. Een sterke en effectieve social media strategie vereist een goede, realistische planning. Met Asana kun je jouw social media activiteiten inplannen, toewijzen aan teamleden, deadlines voor deze activiteiten stellen en de voortgang hiervan bewaken. Je kunt eenvoudig de workflow van jouw social media activiteiten volgen, samenwerking in jouw team bevorderen en zorg je ervoor dat de content voor jouw social media kanalen op tijd en consistent wordt ingepland. Bekijk hier de mogelijkheden.

Laat ons jou helpen!

Met bovengenoemde gratis social media tools wordt het voor ieder bedrijf mogelijk om zijn online zichtbaarheid te vergroten. Heeft jouw bedrijf nog geen sterke social media strategie, weet je niet wie je doelgroep is of hoe je ze moet bereiken of kun je hulp gebruiken bij het maken van sterke visuals? BOOOM Digital staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op om de online mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

BOOOM Digital - Gradient styling element
BOOOM Digital - Gradient styling element
Plan een kennismaking in