BOOOM Digital - Gradient styling elementBOOOM Digital - Gradient styling element

Marketing

De 5 voordelen van online marketing

Er zijn steeds meer voordelen van online marketing in deze snel digitaliserende wereld. Alleen maar online aanwezig zijn is niet meer genoeg. Maar wat houdt online marketing nou precies in? En wat maakt het zo belangrijk voor jouw bedrijf? We zullen je hier wat meer vertellen over het belang van online marketing.

De 5 voordelen van online marketing

De 5 voordelen van online marketing

Nu bijna elk bedrijf een eigen website heeft is de concurrentie online enorm groot, met online marketing ga je dat gevecht aan met een team achter je.

1. Onderscheidend vermogen

Goede online marketing zorgt er onder andere voor dat je bedrijf een unieke uitstraling krijgt en beter vindbaar wordt in de zoekmachines. Hierdoor kunnen klanten sneller op jouw website terecht komen in plaats van op de website van de concurrent. Het is van belang om datgeen wat jouw bedrijf uniek maakt extra goed naar voren komt als men naar je zoekt.

2. Groter bereik

Met offline marketing blijft je toch vaak bij een bepaalde regio en het wordt al gauw lastiger meer mensen te bereiken. Online marketing draagt eraan bij dat je bedrijf daarentegen in heel Nederland te vinden is. Anderzijds maakt online marketing het makkelijker om op verschillende doelgroepen richten en daar verschillende media uitingen op af te stellen.

3. Doelgericht en meetbaar

Online marketing kan er dus bij helpen dat je meer en specifiekere doelgroepen kan bereiken en pagina’s zo in kan richten dat die beter converteren. Door tools als Google Tag Manager, Google Analytics en Semrush kunnen we goed zien welke pagina’s het goed doen en welke verbetering nodig hebben. Zo is online marketing niet zomaar wat natte vinger werk, maar worden werkzaamheden onderbouwd door goed onderzoek.

4. Online interactie

Waar de traditionele marketingkanalen vooral eenrichtingsverkeer zijn, biedt online marketing meer mogelijkheden voor interactie. Door te reageren op social media, reviews plaatsen of vragen te kunnen stellen via e-mail, kan de klant zich meer verbonden en betrokken bij de organisatie voelen.

5. Kostenbesparend

Het is zeker mogelijk om betaald te adverteren online, maar het is geen vereiste voor online marketing. Offline marketing resulteert vaak in drukkosten of huurprijzen, terwijl veel aspecten van online marketing ook gratis uitgevoerd kunnen worden. Social media berichten plaatsen, e-mailcampagnes en SEO-optimalisatie zijn hier voorbeelden van.

Traffic sources overview

Online marketing toepassen

Bij Booom Digital helpen wij je graag met het uitzetten van een online marketingstrategie. Onze ervaren online marketeers zitten klaar om voor jou aan de slag te gaan. Met de brede kennis die wij bezitten over de voordelen van online marketing, zetten we jouw bedrijf online op de kaart. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zie ook:

BOOOM Digital - Gradient styling element
BOOOM Digital - Gradient styling element
Plan een kennismaking in