Welke webdesign trends kunnen we verwachten in 2021?

2020, een bijzonder jaar. De tijd leek stil te staan door het heersende virus, alles ging op slot en veel dingen werden onzeker. Er kwam voor veel bedrijven een verschuiving van offline naar online. Websites, social media en andere online communicatie kregen een nog belangrijkere rol. We gaan inmiddels bijna het nieuwe jaar in. En dit brengt ook nieuwe webdesign trends met zich mee. Maar welke trends nemen we mee het nieuwe jaar in en welke nieuwe trends gaan we tegenkomen? Wij hebben de webdesign trends van 2021 op een rij gezet. Pak wat te drinken, ga lekker zitten en lees welke trends jij terug wil zien op jouw website!

01. Duimvriendelijk ontwerp

Het is geen verrassing meer dat het mobiele gebruik ieder jaar stijgt. Maar sluit jouw design daar wel goed op aan? Veel mensen gebruiken hun telefoon met één hand en kunnen daardoor niet overal even makkelijk bij op het scherm. Zorg er daarom voor dat je design ‘duimvriendelijk’ is. Maar hoe doe je dat? Plaats bijvoorbeeld koppelingen onder in het scherm om het makkelijker te maken voor de gebruiker. Houd de koppelingen onder de duim!

02. Gradients

Deze trend is al een tijd in opkomst en blijft zich ontwikkelen in het komende jaar. Gradients (kleurverlopen) worden steeds meer gebruikt en het geeft een frisse uitstraling aan je website. In combinatie met strakke logo’s en illustraties ziet het er fantastisch uit. Een gedurfde achtergrond met schone tekst en minimale ontwerp elementen zorgen voor een moderne en frisse uitstraling. Wees eens creatief met het gebruik van gradients. Probeer bijvoorbeeld eens gradients die veranderen als je scrolt door de website.

blog-booom-gradients

03. Zwevende elementen en zachte schaduwen

Een nieuwe trend die we gaan tegenkomen in 2021 is het gebruik van zwevende elementen en zachte schaduwen. Waar het eerder vooral platte websites waren, wordt er nu steeds meer diepte aan toegevoegd. Door elementen op je website een zachte schaduw te geven komen ze los van de achtergrond. Daardoor laat je een foto of illustratie er echt uit springen en trekken ze de aandacht. Creëer diepte in het design van je website!  

04. Dark Mode

We kennen de donkere modus op mobiel en in apps al een tijdje. Je kunt via je instellingen kiezen in welke modus je telefoon alles laat zien. De keuze tussen licht en donker verschuift ondertussen ook naar websites. Zo zijn er steeds meer websites die je deze keuze geven om ertussen te schakelen. Maar waarom zou je hier gebruik van maken? Allereerst is het verschil tussen dag en nacht belangrijk. Overdag is het donkere scherm lastiger te lezen en kies je eerder voor de lichte variant. In de avond wil je je ogen wat rust gunnen en kies je voor de donkere variant. En ten tweede zorgt het voor een moderne en rustige uitstraling van je website. Bekijk hier een tof voorbeeld!

blog-booom-digital-dark-mode-design

05. Horizontaal scrollen

We scrollen al jaren van boven naar beneden. Op onze telefoon, laptop en tablet kennen we het niet anders. Toch zijn er bedrijven die een nieuwe manier van scrollen gebruiken, namelijk horizontaal. Op deze manier wordt je website heel anders ervaren door gebruikers. Voor veel mensen is het misschien gek om van links naar rechts door een website te scrollen. Toch ga je dit in 2021 steeds meer tegenkomen. Wil je weten hoe dit eruit ziet en hoe het voelt? Bekijk dan eens de website van Gelateria Amande

06. Dynamische Landingspagina’s & Responsive Web Design

De aandacht van je bezoekers vasthouden op een standaard landingspagina is lastig. Geef er daarom wat extra dynamiek aan door gebruik te maken van responsive web design. Met animaties en interactieve features trek je de aandacht van de bezoeker en houd je deze langer vast. Denk hierbij niet te moeilijk, maar zorg er wel voor dat het bijdraagt aan de pagina. Het kost misschien wat meer tijd en aandacht, maar dan springen jouw landingspagina’s er echt bovenuit. Als je het aan ons vraagt gaan we dynamische landingspagina’s zeker meer terugzien in 2021.  

07. Vertrouwen door data

Mensen vertrouwen elkaar lang niet altijd op hun mooie blauwe ogen. Ze willen keiharde feiten en cijfers zien. Deze data kun je op een creatieve manier visualiseren. Je kan iconen toevoegen die voor zich spreken. Zo creëer je een overzicht met de belangrijkste data die er ook nog aantrekkelijk uitziet. Bepaal welke data voor jou bezoekers belangrijk is. Win het vertrouwen door data!  

08. Scroll-Triggered animaties

Een trend die steeds meer terugkomt, scroll-triggered animaties. Hierdoor wordt er wat extra’s gegeven aan een statische website. We zien dit in de loop van de jaren al steeds meer terugkomen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een eigen draai te geven aan het scrollen. Wees dus creatief en kies voor een design dat past bij je doelgroep. Ook is het belangrijk dat de focus niet alleen ligt op de animaties, maar vooral op de inhoud van je website. Zorg dus voor een juiste balans, zodat bezoekers niet afgeleid raken en gewoon op hun doel afgaan! 

09. Mobile First

Mobile first blijft nog steeds belangrijk. Het gebruik van mobiel blijft toenemen en veel websites stemmen hun designs hier goed op af. Heb je nog geen design die geschikt is voor mobiel? Wacht dan niet langer en zorg ervoor dat jouw website ook toegankelijk is voor mobiele gebruikers. Mensen bekijken vaak snel even wat op hun telefoon. Zorg er dus voor dat je website weinig laadtijd heeft en dat je design de mensen in de juiste richting wijst.  

blog-booom-digital-mobile-first

Bij BOOOM Digital maken wij toffe eigentijdse ontwerpen voor websites. Ben je geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Project starten?

Websites_

Webshops_

Branding_

Fotografie_

Video_

Strategie_

Optimalisatie_

SEO_

Open Whatsapp
Hey, Milan hier!👋🏼 Kan ik je ergens mee helpen?