BOOOM Digital - Gradient styling elementBOOOM Digital - Gradient styling element

Weetjes

Welke 6 type websitebezoekers zijn er?

Er zijn online ontzettend veel type mensen te vinden, maar welke websitebezoekers kan jij verwachten? Wie wil je aantrekken tot het kopen van je product of dienst? En hoe kan je hen het beste benaderen? Hier vind je de 6 verschillende type websitebezoekers.

Welke 6 type websitebezoekers zijn er?

Netwerkers

De netwerkers hebben een druk leven, zowel privé als onder werktijd. Zij gebruiken het internet als een manier om, ondanks hun drukke bestaan, toch contact te hebben met anderen. Door aanwezig te zijn in de digitale wereld, maken de netwerkers nieuwe connecties en kunnen zij die makkelijk onderhouden. Dit type websitebezoeker plaatst zelf niet veel openbare berichten online. De netwerkers vertrouwen vooral op de mening van anderen, dus om ze te bereiken kunnen micro-influencers erg nuttig zijn.

Beïnvloeders

Of misschien beter bekend als de influencer. De beïnvloeders maken van de 6 type websitebezoekers het meeste gebruik van het internet. Ze willen veel delen en zien de digitale wereld als een belangrijk onderdeel van hun leven. De influencer wil gezien worden op social media en zo veel mogelijk volgers verzamelen. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer je contact zoekt. Wanneer de influencer veel volgers heeft, is er ook een grote kans op samenwerkingen met bedrijven die de influencer willen inzetten om een product of dienst te promoten. Dit kan zorgen voor een toename van andere type websitegebruikers.

Verlanger

Het verlangende type websitebezoeker wil graag meer gebruik van het internet maken, maar doet dit nu nog weinig. Vaak is dit de wat oudere doelgroep. De verlanger gebruikt het internet zo nu en dan wel eens en ze doen dit dan vooral vanuit huis. De verlanger is nog aan het zoeken naar een plek voor zichzelf in de digitale wereld. Hoewel ze nu nog weinig online ervaring hebben, kijken ze wel uit naar een deel uitmaken van het internet. Gebruik die zoektocht en verbeter je positie in de zoekmachines. Wil je weten waar je nu staat? Doe hier de vrijblijvende SEO-scan.

 

6 type websitegebruikers

Bij Booom Digital zetten we onze creativiteit en ervaring in om te zorgen dat de 6 type websitebezoekers bij jou uitkomen.

Functionelen

Het vierde type websitebezoekers gebruikt het internet alleen voor praktische zaken. Denk aan soms een mail versturen, het nieuws bekijken, misschien een keer online winkelen, etc. Sociale media en de nieuwste digitale ontwikkelingen doet de functionelen niet zo veel, dus blijf hier uit de buurt al je hen wil bereiken. Eén van de redenen dat ze liever niet te veel tijd online besteden is de angst voor weinig dataprivacy en veiligheid.

Communicatoren

Dit type websitebezoekers laat zichzelf graag horen op het internet en ze zijn veel bezig met sociale media en e-mail. Ze houden van praten en drukken zichzelf online vaak uit op een manier die offline niet echt kan. De communicatoren weten hoe ze zich moeten bewegen in de digitale wereld. Ze zijn veel bezig met wat er online gaande is en geven daar graag hun mening over. Zorg er dus voor dat er ruimte is voor deze groep om een review achter te laten.

Kenniszoekers

De naam van deze websitebezoeker spreekt misschien al redelijk voor zich. Het laatste type van de 6 type websitebezoekers gebruikt het internet vooral voor het opzoeken van informatie om vervolgens meer kennis op te doen. Ze zijn in veel dingen geïnteresseerd, maar niet in social media. De kenniszoekers hebben wel graag contact met anderen als het gaat om informatie opdoen, bijvoorbeeld over een mogelijke aankoop of discussiëren over een onderwerp waar zij zich interesseren. Naast een sterkte website hebben, kan je ook indruk op hen maken door snel te reageren op mails en telefonisch contact.

Hoe ga je met de 6 type websitebezoekers om?

Bij Booom Digital zetten we onze creativiteit en ervaring in om te zorgen dat de 6 type websitebezoekers bij jou uitkomen. Al in de eerste stap in de samenwerking gaan we samen kijken naar welke doelgroep het beste past bij jouw bedrijf. Tijdens het ontwikkelen van de strategie, het concept en de vindbaarheid in google, stemmen wij onze werkzaamheden af op het gedrag van de toekomstige klant. Zo zorgen we ervoor dat jouw website de beste plek op het internet krijgt. Plan een vrijblijvend gesprek in om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

 

Bekijk ook:

BOOOM Digital - Gradient styling element
BOOOM Digital - Gradient styling element
Plan een kennismaking in