jeffrey

Even voorstellen: Jeffrey Sevinga

Sinds 1 januari is BOOOM een webdeveloper rijker. Maak kennis met Jeffrey! Wij hebben hem uitgebreid geïnterviewd. Ready?

jeffrey

Hoe ben je bij BOOOM terechtgekomen?

Ik heb altijd gezegd dat ik werk wil doen waar ik oprecht plezier in heb. Hierdoor was studeren voor mij lastig en ben ik meerdere malen gestopt met studies. Uiteindelijk ben ik aan het werk gegaan en ben ik in mijn vrije tijd gaan zoeken naar wat ik leuk vind.

Na veel trial & error ben ik 2,5 jaar geleden bij programmeren terechtgekomen. Het wekte direct mijn interesse en ik merkte dat ik, wanneer ik aan het programmeren was, de tijd uit het oog verloor en uren bezig kon zijn. Ik ben direct gestart met diverse thuisstudies en het volgen van tutorials om zoveel mogelijk te leren over programmeren en development. Na een jaar intensief studeren voelde ik me bekwaam genoeg om als developer aan de slag te gaan.

Eenmaal een jaar verder gegaan te zijn als freelance developer merkte ik op dat er bij freelancen meer komt kijken dan alleen programmeren, zoals marketing en communicatie. Hierdoor was er minder tijd om lekker achter de computer te zitten om te programmeren. Hoog tijd dus voor een baan waar ik me kan focussen op programmeren.

Aangezien ik een zelf-aangeleerd developer ben en geen relevante studie heb gedaan, was het een lastige zoektocht. Maar gelukkig kwam BOOOM op mijn pad en nodigde Milan mij uit voor een gesprek. Dit verliep goed en nu kan ik werk doen wat ik het leukst vind: programmeren.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor ben ik een jaar als freelance webdeveloper aan de slag geweest. Daarvoor heb ik verschillend werk gedaan. Ik ben voormalig banket bakker, assistent bedrijfsleider op een geitenboerderij in Frankrijk, deur aan deur verkoper en nog wel meer gekkigheid dat niets met programmeren te maken heeft.

Hoe heb je de eerste week bij BOOOM ervaren?

Mijn eerste week bij BOOOM was super tof. Ik mocht direct aan de slag voor een nieuwe website. De designer had al een mooi design klaarliggen en ik kon me meteen voor 100% focussen op het bouwen van de website. Samen met een marketeer van Daizy Media heb ik een kennissessie uitgevoerd om te kijken hoe we vanaf het development proces al web-standaarden in kunnen voeren voor een snellere website.

Wat ga je zoal doen bij BOOOM?

Bij BOOOM ga ik knallen! Ik ga als developer aan de slag, oftewel websites bouwen. Ik ga ervoor zorgen dat elke website volledig custom en op maat wordt gebouwd met ons eigen basis thema (waar ik momenteel mee bezig ben). Daarbij maak ik gebruik van HTML5, CSS3, Javascript en PHP.

Welke eigenschappen komen goed van pas in je werk voor BOOOM?

Als persoon ben ik zeer geordend en houd ik er van om dingen netjes overzichtelijk te krijgen. Dit komt zeer van pas bij het custom bouwen van websites. Ook kan ik redelijk obsessief zijn (in positieve zin). Wanneer ik een probleem of uitdaging tegenkom, dan wil ik er aan werken tot het is opgelost en laat ik het niet meer los. Dit komt bij programmeren altijd goed van pas.

Waar haal je in je werk het meeste energie uit?

Obstakels! Hetgeen waar ik extra moeite voor moet doen. Wanneer ik een probleem tegenkom en ik daar goed over na moet denken en meerdere wegen moet testen om te kijken welke functionaliteit de beste oplossing is.

Waar houd je je buiten werk om mee bezig?

Met mijn gezinnetje: mijn mooie vrouw, lieve zoontje en zeer binnenkort een ander zoontje of dochtertje. Ook bevind ik me graag in de sportschool om lekker fysiek bezig te zijn na een hele dag achter de computer. Als ik wat vrije tijd over heb, dan game ik of lees ik een non-fictie boek. ’s Vrijdags en in de avonden werk ik ook nog als freelancer om wat extra bij te klussen.

Wat is je #1 ambitie?

Mijn #1 ambitie is om een full-stack developer te worden die zich thuis voelt in meerdere programmeertalen. Uiteindelijk wil ik machine-leaning en AI kunnen programmeren. Ik vermoed dat dit de komende 20 jaar ook meer zal worden toegepast op websites.


Goed verhaal, lekker kort. Welkom bij het bazen team van BOOOM Digital, Jeffrey!