Een dag in het leven van een BOOOM stagiair

Sinds afgelopen september loopt Tom stage bij BOOOM Digital. Ben je benieuwd wat een stagiair bij ons zoal doet? Tom vertelt hoe zijn dag er uit ziet.

Tom

8:30 – de dag starten

Ik begin de dag met een praatje met mijn mede-stagiairs en collega’s van BOOOM Digital. Voor sommigen begint dit bij het koffieapparaat. Dan kletsen we even bij over onze bezigheden in de avond of in het weekend.

8:45 – werkoverleg

Zodra iedereen aanwezig is komen we bijeen om de dag te bespreken. Wat gaan we doen? Wie pakt wat op? Voor welke klanten kunnen we vandaag aan de slag? Als er nieuwe projecten zijn houden we een brainstorm sessie voor ideeën over de mogelijkheden en het design.

9:00 – eigen project

Na het werkoverleg ga ik aan de slag met een opdracht die ik heb gekregen vanuit BOOOM. Deze opdracht is voor iedereen anders. In mijn geval ben ik bezig met het ontwerpen van een gloednieuwe website voor een klant. Hierbij houd ik me ook bezig met het bewerken van foto’s en het zelf digitaal tekenen van illustraties. Als het ontwerp eenmaal klaar is, dan begint de ontwikkeling van de site zelf. Dan zal ik me bezig gaan houden met het omzetten van ontwerp naar code.

Tom aan het werk

12:00 – pauze

Tijdens de pauze ga ik met een aantal collega’s even naar de Jumbo om de hoek om lunch te halen. Eenmaal terug op kantoor lunchen we gezellig samen. Uiteraard is een pauze niet compleet zonder een potje darten.

12:30 – klantenportfolio

In de middag is het tijd om bezig te gaan voor klanten. Klant X heeft een template voor een nieuwe pagina nodig, dan ga ik bezig met ontwerp en ontwikkeling. Klant Y wilt gebruik van maken van een slider portfolio, dan krijg ik van één van mijn collega’s een lesje CSS en PHP. Tussendoor komen de mensen van BOOOM’s partner Daizy Media even bij ons aanschuiven met een opdracht voor nieuwe pagina’s en tools.

16:00 – feedback

Wanneer het einde van de dag nadert bespreken we de werkzaamheden van de dag, nemen we elkaars werk even door, en leren we van elkaar door feedback te krijgen en geven.

17:00 – op naar huis

Om 17:00 uur klap ik mijn laptop dicht en sluit ik de werkdag af vol nieuwe kennis en/of ideeën.


Klinkt een dag als dit jou als muziek in de oren? Wil je graag bij BOOOM Digital stage lopen en aan de slag als webdesigner en/of developer? Stuur je CV + motivatie naar info@nullbooomdigital.nl en vermeld daarbij per wanneer je kunt beginnen. Tip: wees creatief. Heb je een portfolio? Tof, zeker meesturen! Laat zien wat je kan door je CV in een mooie webpagina te verwerken. Bedenk maar iets. 🙂