Dé webdesign trends die je in 2020 gaat terugzien!

Het einde van 2019 is in zicht. En voordat we knallend het jaar uit gaan, delen we graag de webdesign trends van 2020. Welke trends nemen we mee het nieuwe jaar in en welke nieuwe trends zullen we tegenkomen? Wij hebben de webdesign trends voor 2020 op een rijtje gezet. Dus ga er goed voor zitten en check welke trend jij graag terug wil zien op je site!

01. Bold colors

Een van de grootste webdesign trends voor 2020 is zonder twijfel kleur! Gewaagde en heldere kleuren zullen je website laten op vallen tussen honderden concurrenten. Waar de meeste bedrijven op safe spelen met zachte, neutrale kleuren kun jij je met je website juist onderscheiden door tegen de stroom in te gaan en voor gewaagde kleuren te kiezen. Go bold or go home!

02. Bold typography

Een belangrijk onderdeel van je website is de typografie. Met typografie bepaal je een groot gedeelte van de toon die je website uitstraalt, creëer je persoonlijkheid, maar daarnaast is het vooral een hulpmiddel om belangrijke informatie over te brengen naar bezoekers. De nieuwste trend op het gebied van typografie is om grote, gewaagde en custom lettertypen te gebruiken op je website. Wees creatief, maar zorg er wel voor dat het leesbaar blijft!

03. Micro animaties

Wil je jouw website minder statisch maken? Maak dan gebruik van micro animaties, hierdoor voeg je een speels karakter toe aan je website en ben je toegankelijker voor bezoekers. Een goede designers kan de tofste animaties maken voor je website maken die aansluiten op je huisstijl en op je website. Animaties zijn een goede toevoeging aan je website en vergroten ook de user experience, maar zorg er wel voor dat de animaties niet te veel afleiden van de rest van de pagina. Een voorbeeld hiervan zijn pijlen die of bewegingen die de bezoeker overtuigen om verder te scrollen óf een balk die laat zien hoe ver je bent met het lezen van je pagina.

04. Minimalisme

En dan even wat anders: Minimalisme. Oké, minimalisme is geen nieuwe trend binnen webdesign. Waarschijnlijk denk je nu aan weinig kleuren veel witruimte zoals bij de website van Apple. Maar minimalisme is meer dan dat! Het gaat om het vereenvoudigen van de interface op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een verborgen navigatiebalk en weinig knoppen op de website. Voor 2020 verwachten we dat er meer gebruik wordt gemaakt van colorful minimalisme: een gedurfde achtergrondkleur met schone tekst en minimale ontwerp elementen.

05. Voice User Interface (VUI)

Spraak wordt steeds belangrijker, en door middel van een Voice User Interface kan je op een ‘menselijke manier’ communiceren met een computer. Tegenwoordig vinden zoekopdrachten op mobiele apparaten steeds vaker plaats via spraak. Denk bijvoorbeeld aan Google Assistant, Alexa en Siri. ‘Hé Siri, wat is het weer vandaag?’ verzin een vraag en je krijgt er antwoord op! Met een VUI wordt de bruikbaarheid van je website vergroot en voeg je een stukje functionaliteit toe, daarnaast wordt met een VUI je website ook toegankelijk voor mensen met een fysieke handicap.

06. Asymmetrische designs

Deze trend zagen we het afgelopen jaar al voorbij komen, maar deze nemen we ook mee naar 2020. Asymmetrische designs zul je komend jaar steeds vaker tegenkomen. Deze trend geeft je website een unieke toon, een speels karakter en onderscheidt je website of merk van de concurrentie. Je wil natuurlijk opvallen van de rest, toch?!
Daarnaast kan asymmetrie bijdragen aan een goede user experience. Let wel op! Asymmetrische designs zijn niet voor bedrijf of merk. Het kan voor hele zakelijke of traditionele merken juist een risico met zich meebrengen.

07. Brutaliteit in design

Dare to stand out! Binnen webdesign kan en mag tegenwoordig steeds meer. Kleurencombinaties die lijken op je gabberpak van vroeger, schokkende animaties en dik onderstreepte links? Klinkt misschien goed fout en lelijk, maar dit is precies wat brutaal design inhoudt! Het is misschien even wennen, maar die ‘brutaliteit’ went snel en is stiekem toch wel een leuke trend. Vroegah was alles bétah!

08. From last year: Mobile first

Mobile first blijft belangrijk. Zoals wij vorig jaar in de trends van 2019 al benoemde, mobiel is de nieuwe standaard. Stel jezelf eens de vraag; hoe vaak bekijk ik een site via een desktop? Vaak doen we dit toch via onze smartphone. Easy en snel in gebruik, maar ook je site moet een snelle laadsnelheid hebben. Hoe sneller, hoe beter! Ook voor je SEO. 😉

Zie jij de trends zitten en wil je deze verwerken in jouw website? Wil jij de wow-factor creëren voor je bezoekers? Bij BOOOM Digital maken we de tofste websites met ontwerpen die aansluiten bij de tijd. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Project starten?

Websites_

Webshops_

Branding_

Fotografie_

Video_

Strategie_

Optimalisatie_

SEO_

Open Whatsapp
Hey, Milan hier!👋🏼 Kan ik je ergens mee helpen?