5 webdesign trends die je in 2019 zal tegenkomen

Het einde van 2018 nadert. We hebben dit jaar veel inspiratie en nieuwe ideeën op kunnen doen als het gaat om webdesign. Daarbij hebben we vele innovatieve ontwerpen voorbij zien komen. Maar in plaats van terug te blikken kijken wij liever vooruit. Welke webdesign trends zullen we tegenkomen in 2019? Wij hebben een top 5 webdesign trends van 2019 samengesteld die we kort toelichten.

01. Mobile First


Mobiel is de nieuwe standaard. Het gebruik in desktop en tablet daalt, terwijl mobiel gebruik een stijging blijft zien. Desktop is niet langer het uitgangspunt voor het ontwerp van een website. Responsive design alleen is niet meer voldoende. De laadsnelheid van jouw site op mobiel staat grotendeels centraal. Afbeeldingen moeten qua formaat en bestandsgrootte worden afgestemd op mobiel. Hoe sneller, hoe beter.

Wil je beloond worden door Google met een hoge(re) ranking? Go mobile. Maar het draait niet om SEO alleen. Door de gebruiker de best mogelijke user experience te bieden, bouw je sneller een loyal base van bezoekers en (potentiële) klanten. Zorg dus dat je website voldoet aan de eisen van de mobiele gebruiker.

02. Geïntegreerde animatie

Vind je jouw website zo statisch? Voeg een speels karakter toe aan je website door middel van geïntegreerde animaties! Voor een merk dat erg zakelijk overkomt, maar juist meer toegankelijk wil zijn voor bezoekers, is dit de perfecte oplossing. Ervaren designers kunnen custom animaties ontwerpen voor jouw website die aansluit bij de brand personality en de overige kenmerken van het webdesign. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de animaties niet te veel afleiden van de rest van de pagina.

03. Duotone

Trends rondom vormgeving en kleurgebruik op een website zijn heel divers. In 2019 zullen we veelvuldig gebruik van duotone tegenkomen. Zoals Wikipedia vermeldt, is een duotone of duotoon de algemene naam voor multitone afdrukken die gemaakt worden met twee, drie of vier kleuren. Ook op websites zie je het steeds vaker voorbij komen.

Duotone is handig voor websites met veel afbeeldingen, of juist sites die consistent willen zijn in hun kleurgebruik. Op deze manier kun je er voor zorgen dat de foto’s niet vloeken met de rest van de website. Hoe pas je duotone toe? De eenvoudige CSS script van Colofilter maakt het gemakkelijk om het via code te verwerken. Het nadeel is dat het in bepaalde browsers niet zal werken. Dan is fotobewerking een betere optie.

04. Asymmetrische designs

Deze trend is al een tijdje gaande, maar zal je steeds vaker tegenkomen op het web. Met een asymmetrische layout kun je je eenvoudig onderscheiden en krijgt je website een unieke toon met een speels karakter. Asymmetrie kan bovendien bijdragen aan de user experience. Houd er wel rekening mee dat niet elk merk/bedrijf hier mee weg kan komen. Het kan voor een strikt zakelijk of traditioneel merk juist risico’s met zich meebrengen.

05. Bold typography

Typografie is een belangrijk onderdeel van de toon die je website uitstraalt. Het creëert persoonlijkheid en roept emoties op, maar bovenal is het een hulpmiddel om belangrijke informatie naar voren te brengen. De nieuwe kunst is om typografie op een creatieve, maar leesbare manier op je website te verwerken.

The bigger, the bolder, the better. Waar voorheen hero images een gezicht gaven aan een pagina, zijn dat nu grote, dikke lettertypes die de boodschap tonen. Laat je creativiteit de vrije loop, maar houd rekening met de user experience.


Loop voorop met BOOOM

Zie jij de trends zitten en wil je deze verwerken in jouw website? Wil jij de wow-factor creëren voor je bezoekers? Bij BOOOM Digital maken we de tofste websites met ontwerpen die aansluiten bij de tijd. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Project starten?

Websites_

Webshops_

Branding_

Fotografie_

Video_

Strategie_

Optimalisatie_

SEO_

Open Whatsapp
Hey, Milan hier!👋🏼 Kan ik je ergens mee helpen?